1- فیلرها اثرات مادام العمر و غیر قابل برگشت دارند.
فیلرهای موقتی پوست برای اصلاح چین و چروک صورت یا دست استفاده می شوند. این فیلرها اغلب به مرور زمان توسط بدن جذب می شوند. با توجه به ویژگی های فیلر و کارخانه سازنده و همچنین ویژگی های فیزیولوژیک پوست فرد، نیمه عمر این فیلرها مشخص می شود که اغلب بین 6 ماه تا دو سال می باشد؛ بنابراین فیلرهای موقتی پوست اثرات مادام العمر ندارند. ژل بلاست یک برند معتبر هیالورونیک اسید تزریقی به عنوان فیلر پوستی می باشد که با توجه به ویژگی های خود ماده و تعداد پیوندهای متقاطع بین مولکول های هیالورونیک اسید، می تواند تا دو سال ماندگاری داشته باشد.
2- تزریق فیلر خطرناک و پر ریسک است. عوارض آن تا مدت ها باقی می ماند.
فیلرهای موقتی پوست مانند هر داروی دیگری ممکن است عوارض داشته باشند. این عوارض معمولا خفیف و محدود به چند روز اول تزریق می باشد. درد، قرمزی، کبودی و احساس ناراحتی در محل تزریق از شایع ترین عوارض تزریق این فیلرها هست که بسته به عمق تزریق، برند فیلر مورد نظر، جنس و ویژگی های پوست، تکنیک تزریق و مهارت پزشک می توان میزان رخداد آن را به شدت کاهش داد.
3- تزریق فیلرها باعث ایجاد حساسیت میشود.
ایجاد حساسیت توسط فیلرها بستگی به منبع تهیه این فیلرها دارد. هیالورونیک اسید سابقا از منابع حیوانی تهیه می شد و حساسیت با آن ممکن بود اتفاق بیفتد. اما جدیدا از محیط کشت باکتری استرپتوکوک اکوئی تهیه می شود و لذا حساسیت با آن ها بسیار بسیار نادر می باشد. حتی در صورت رخداد حساسیت با هیالورونیک اسید، این عارضه قابل کنترل می باشد و به هیچ وجه خطرناک نخواهد بود. در بین فیلرهای موقتی، فیلرهای حاوی کلاژن با توجه به منشاء گاوی، بیشترین احتمال ایجاد حساسیت را داراست.
4- تزریق فیلرها بدون هیچ پیش آمادگی و توسط افراد غیر پزشک قابل انجام است.
فیلرهای پوستی همانند هر داروی دیگری بایستی توسط پزشک باتجربه و حاذق، انتخاب و تزریق شود. همچنین بایستی از لحاظ احتیاطات و موارد منع مصرف بررسی شوند. اگرچه خود پروسه تزریق، فرایند کوتاه و آسانی هست، اما قبل از آن باید تاریخچه کاملی از بیماریهای فرد، مشکلات و داروهای مصرفی گرفته شود.
اگر فرد دچار اختلالی است که باعث التهاب یا عفونت یا کاهش عملکرد پوست به عنوان سد شده باشد، ریسک عفونت با تزریق فیلرها افزایش پیدا میکند.
روزاسه یکی از بیماری هایی ست که به واسطه آزاد کردن پپتیدهای التهابی وکاهش عملکرد انسدادی پوست میتواند التهاب و عفونت ناشی از تزریق را تشدید کند. در بیماران مبتلا به آکنه، propionibacterium acnes باعث تولید واسطه های التهابی می شود که toll-like receptor-2 در تولید این واسطهها نقش دارد. تزریق فیلرها در محلهایی که این باکتری مستقر می باشد، می تواند ریسک ایجاد بیوفیلم را بیشتر کند. البته اینکه با چه فاصله ای از محل آکنه تزریق میتواند صورت پذیرد ، هنوز به درستی تعیین نشده است. درماتیت پوستی نیز از جمله اختلالاتی است که عملکرد انسدادی پوست را دچار مشکل میکند.
بنابراین درمان اختلالاتی همچون درماتیت، آکنه و روزاسه قبل از تزریق فیلرها، با بهبود عملکرد انسدادی پوست میتواند باعث کاهش ریسک عوارضی همچون التهاب، عفونت و تشکیل بیوفیلم ناشی از تزریق فیلرها شود.
حتی در مورد افرادی که دچار عفونتهای فعال در محلهای دورتر، مثل عفونت ادراری، سینوزیت، عفونتهای دندانی و عفونت های روده ای می باشند، توصیه بهتر این است که تزریق را تا زمان بهبود کامل عفونت به تاخیر بیاندازند، چرا که انتقال هماتوژن باکتری ها محتمل هست و می تواند باعث اتصال به toll like receptor-2 و تحریک سیستم ایمنی و تشکیل ندول های تاخیری در پوست شود. همچنین تزریق فیلرها در بیماران با بیماری خودایمنی فعال مانند لوپوس، آرتریت روماتوئید، بیماری های میکس بافت همبند و تیروئیدیت هاشیموتو ممنوع می باشد. همچنین پروسیجرهای دندانی حتی بلیچینگ و سفید کردن دندان ها بهتر است دو تا چهار هفته قبل و بعد از تزریق فیلرهای موقتی پوست انجام نشود. بیمار از لحاظ سوابق دارویی نیز بایستی به دقت بررسی شود و بیماران مصرف کننده آنتی کوآگولانت، ضد پلاکت، مکمل های حاوی ویتامین E، امگا-3، جینکوبیلوبا و داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی (مانند ناپروکسن و ایبوپروفن) بررسی شده و حتی الامکان ظرف یک هفته قبل از انجام تزریق این داروها را مصرف نکنند.
5-فیلرها فقط برای خانم ها قابل استفاده میباشد.
فیلرهای موقتی پوست برای اصلاح چین و چروک های صورت به کار میرود که این چین و چروک ها در اثر کاهش حجم چربی زیر پوست و تغییرات فیزیوپاتولوژیک دیگر که منجر به افتادگی پوست می شود، ایجاد شده اند. اگرچه استفاده از فیلرها بیشتر توسط خانم ها طلب می شود، اما این تغییرات ویژه جنسیت خانم نمی باشد و در آقایان نیز قابل استفاده می باشد
6- تزریق فیلر پروسه طولانی و زمانبری می باشد و برای دیدن اثرات مثبت آن باید چند هفته صبر کرد.
تزریق فیلر پروسه آسان و کوتاهی میباشدکه در صورت انجام توسط پزشک با تجربه تنها 10 الی 15 دقیقه زمان می برد. البته قبل از انجام تزریق، بایستی با بیمار ازجهت بررسی احتیاطات و منع مصرف و همچنین تعدیل انتظارات بیمار صحبت شود که در این مورد پیشتر اشاره شد. همچنین اثرات فیلر بعد از تزریق نمایان میشود و بیمار بلافاصله می تواند تفاوت را در صورتش متوجه شود. البته زیبایی این تغییر بستگی به هماهنگی این تغییرات ایجاد شده باسایر اجزای صورت دارد.
7- تزریق فیلرهای پوستی بسیار دردناک می باشد.
اگرچه درد یکی از عوارض شایع تزریق فیلرها می باشد، اما معمولا ماهیت آن خفیف و قابل تحمل است. با توجه به اینکه بسیاری از فیلرها امروزه حاوی بی حس کننده (لیدوکائین) میباشند، درد ناشی از تزریق این این ترکیبات بسیار کمتر هم شده است. ژل بلاست که یک فیلر حاوی هیالورونیک اسید و ساخت کشور کره می باشد، از ترکیب لیدوکائین با غلظتmg/ml استفاده کرده است. استفاده از لیدوکائین باعث کاهش قابل توجه درد و ناراحتی ناشی از تزریق شده است.
8- تزریق فیلرهای پوستی بخصوص در ناحیه لب باعث ایجاد ظاهری غیر طبیعی و زننده در فرد می شود.
بسیاری افراد تصور میکنندکه هر کسی که فیلر تزریق میکند، می خواهد لزوما لب های خیلی بزرگ با ظاهری غیر طبیعی، کاریکاتوری و اصطلاحا شبیه لب های ماهی داشته باشد. لذا بسیاری افراد به علت ترس از این چهره کلیشه ای از تزریق فیلر می ترسند یا سر باز می زنند. اما باید دقت داشت که نتیجه نهایی تزریق فیلر کاملا به تخصص و تجربه پزشک و انتظارات خود فرد بستگی دارد. اگر فرد انتظار معقولی از تزریق فیلر داشته باشد و پزشک با مهارت کافی در این زمینه انتخاب کند، قطعا رفع عیوب صورت با ظاهری طبیعی نتیجه نهایی این تزریق خواهد بود.
البته باید توجه داشت که بیمارانی که انتظارات غیر عادی از تزریق دارند و مبتلا به بیماری body dysmorphic disorder می باشند، منع مصرف مطلق برای تزریق فیلر دارند.
9-اگر من یک بار فیلر را استفاده کنم، صورتم عادت می کند و همیشه باید استفاده کنم.
فیلرهای موقتی پوست در صورت استفاده بعد از مدت مشخصی اثرشان از بین می رود و در صورتی که فرد تمایل نداشته باشد می تواند دیگر استفاده نکند یا حتی به دلخواه خود نوع اصلاحات (مانند فرم چانه و فک) را برای نوبت بعد تغییر دهد.
10-فیلر از بوتاکس بهتر است.
اگرچه فیلرهای موقتی پوست مانند بوتولینوم توکسین برای اصلاح چین و چروک صورت بهکارمیروند، اما اندیکاسیون وعملکردی کاملا متفاوت از بوتاکس دارند. بوتولینوم توکسین برای بهبود چین و چروک در محل های انقباض عضلات صورت استفاده می شود، در حالیکه فیلرهای موقتی پوست برای پر کردن حجم از دست رفته زیر پوست به کار میروند.
امروزه از ترکیب فیلر بخصوص فیلرهای هیالورونیک اسید با بوتولینوم توکسین استفاده می شود. برای مثال تزریق بوتولینوم توکسین قبل از تزریق فیلر به علت کاهش قدرت فرد در ایجاد حرکات در صورت و کاهش سرعت تجزیه هیالورونیک اسید، باعث ماندگاری بیشتر فیلر هیالورونیک اسید می شود.